Select Page

”Käpylän asemasta viiden minuutin päässä, Viking Motors -autokorjaamon yläkerrassa paistavat Crest PFC:n valot. Narisevan oven avauduttua siintää edessä portaikko ja seinät, joita koristavat seuran nuoresta iästä huolimatta lukuisat seminaarijulisteet. Yksi nuuhkaus ja tietää mihin on saapunut. Nenä ei valehtele: tässä tilassa treenataan. Eikä valehtele salin äänimaailmakaan. Yläkerrasta raikuu rokki tai 90-luvun räppi, lyönnit ja potkut rummuttavat mitseihin. Yläkertaan saavuttaessa kuuluu pukuhuoneesta naurun remakka. ”Professori” Koskelainen siellä aukoo luultavasti taas päätään.

Gi niskaan ja thainyrkkeilytilan läpi painipuolelle ja Mannisen johdolla jumppaamaan. Mestat pyöritellään auki ja lämmittelyä jatketaan lajinomaisen tekniikkadrillailun parissa eteenpäin. Kun päästään itse tekniikkaosioon, on opetus laadukasta. Jyrin tyyli opettaa on rauhallinen, perinpohjainen ja asiantunteva. Asioita ei vain kerrota, vaan ne myös perustellaan. Tekniikat ovat yleensä jatkumoa teemalle, jota treenataan – myös sparrien tempo ja kesto määräytyy harjoituskauden mukaan.

Kun tekniikat on käyty läpi, siirrytään rinkiharjoitteluun tai sparriin. Tänään sparrataan. Sm-kisat lähestyvät, joten päivän teema on lyhyitä eriä pitkillä palautuksilla. Tehoja otetaan irti, mutta kaikki osaavat ottaa turhia ryskäämättä. Lopussa kumarretaan. Fiilis on rentoutunut, kaikkia hymyilyttää ja pikkuhiljaa porukka alkaa hajoamaan kohti pukuhuonetta. Mutta salin mustavyö ei katoa ja edessä on tuttu näky: joku on kysynyt tekniikkaan liittyvän kysymyksen ja mr. Manninen on syöksynyt lapsen innolla, kiilto silmissään opastamaan miten kyseinen manööveri toteutetaan. Kun kysymykset on kysytty, on aika siirtyä saunomaan. Ja lauteilta tietysti kuuluu taas mutterikorvaisen herra Koskelaisen pauhaus. Another day at the office.”

-Samu

crest3

crest2

”Crest – Professional Fighting Center sijaitsee Helsingissä Metsälässä, tällä hetkellä lajivalikoimasta löytyy brasilialaista jujutsua (aikuisten ja juniorien ryhmät) sekä thainyrkkeilyä. Sali on perustettu Metsälään toukokuussa 2015, ensimmäiset alkeiskurssit starttasivat BJJ:n osalta 4.5.2015 ja thainyrkkeily päivää myöhemmin, eli 5.5.2015. Salin virallisia avajaisia vietettiin syksyllä 2015. Bjj-treenaajia Crestillä on tällä hetkellä noin 40.

Funny fact seurasta/treenaajista: Crestin treeniryhmän fb-sivun elämän seuraaminen. Jyrin tapahtumiin liittyvät uutiset alkaa aina Boom/Mikon (Blom) uutiset päättyy aina Jou. Aamutreenien sopiminen elää aina samaa kaavaa: ensin on tulossa noin viisi – kymmenen tyyppiä, pikkuhiljaa vähenee enää muutamaan ja lopulta Tupe (Heiskari) herää jotain formulaeventtiä katsomasta. Nykyään myös aamutreenaajien keskinäinen uhoaminen on oma viihteenlajinsa

Ulkopuolinen tunnistaa seuran treenaajat huikean hienoista Manninen-jujutsu asusteista, joko pätsit tai t-paidat. (Tähän voisi laittaa kuvan paidasta)Crestillä on kiva treenata, koska valmentajat on kivoja ja osaavia. Koko porukka on mukavaa ja ilmapiiri on rento. Treenejä on paljon ja myös ohjattujen treenien ulkopuolella löytyy usein painiseuraa. Alkulämmöt ja koko treenin sisältö muotoutuvat melko paljon sen mukaan, kuka jumpan  ohjaa. Yleisesti suositaan tekniikkadrillejä ja sykettä nostavia kuntopiirin omaisia liikkeitä, myös kehonhallintaa vedetään vähän sen mukaan kuka osaa mitäkin näyttää mallina itse.

Salin uudenvuodenlupaus: kaikki mukaan painimaan, me pidetään teistä hyvää huolta! ”

-Marika

crest

Huomenna aukeaa taas uusi luukku, sitä odotellessa voit palata eiliseen!

Joulukalenterin luukku 10 Oulun Kamppailuklubi
Joulukalenterin luukku 9
 WFC Warriors
Joulukalenterin luukku 8
GB GYM
Joulukalenterin luukku 7 HIPKO
Joulukalenterin luukku 6
Takado
Joulukalenterin luukku 5
Hangon Hyrskyt
Joulukalenterin luukku 4 Porin Kamppailu-Urheilukeskus
Joulukalenterin luukku 3 Lohjan Kamppailukeskus
Joulukalenterin luukku 2
 Dragon JJ Dojo ry
Joulukalenterin luukku 1 Barreto Helsinki