Select Page

”klo 1700:

Takana 8 h tauotonta istumista näyttöpäätteen ääressä. Selkää ja olkapäitä särkee, mieli halajaa sohvalle katsomaan Metsoloita. Välitön tarpeentyydytys ei tee ihmistä onnelliseksi, joten suuntaan salille Peltoniemen Akin treeneihin.

klo 1720:

Jakomäkeen on ihmisen hyvä tulla. Parkkipaikkoja piisaa ja takavedon saa myöhemmin porukalla irti lumisohjosta. Eteisessä tunnistan koon 35 lenkkareista, että ainakin ohjaaja on jo paikalla ja samalla lämmin tunne valtaa mieleni.

klo 1731:

Harjoitus on tänään tatamilla ja alkaa poikkeuksellisesti minuutin myöhässä. Nyt ei harrasteta pitkiä esileikkejä vaan menemme heti asiaan. Alkulämmöt ovat siis päivän tekniikkaan liittyvien liikeratojen hinkkausta. Vatsalihaksia ovat tulessa ja hikoilen kuin syöttösika. Vaihdamme variaatiosta toiseen, mutta tänään painotus on enemmän lukkojen puolustamisessa. Saan ”ahaa”-elämyksen eräästä yksityiskohdasta, minkä seurauksena alan innostuneena mölähtelemään, jotta muutkin huomaavat onnistumiseni.

klo 1830:

Positiopainia. Ensimmäisessä erässä parikseni hakeutuu venäläinen Paini-Mies. Saan yhden onnistuneen suorituksen parini kymmentä vastaan, mutta olen tyytyväinen koska avoimen vartion pelaaminen ei ole vahvinta osaamisaluettani. Seuraavat erät menevät hieman paremmin, kun toinen pari antaa minunkin tehdä suorituksia. Sparrien jälkeen mielialani on elämäniloinen ja tulevaisuuteen luottava. Treeni oli tänään erittäin onnistunut ja miellyttävä. Lihasten ollessa lämpimät myös kivut ovat poissa.

klo 1900 jälkeen:

Peruskurssilaiset saapuvat ja meidän porukastamme osa jää salille treenaamaan pukutekniikkaa ja kertomaan vitsejä sekä tarinoita viikonlopun matkasta Mänttä-Vilppulaan. Käyn toisessa salissa tekemässä muutaman sarjan lihasmassan ylläpitämiseen tähtäävää perusvoimaharjoittelua. Loska on sulanut, joten auto lähtee liikkeelle omin voimin.”

hpm_1

Helsingin Paini-Miehet (HPM) on vuonna 1935 perustettu vapaapainiseura. Sen lukkopaini (&BJJ) -jaosto syntyi hetken mielijohteesta tammikuussa 2016. Harjoitukset olivat alkuun kaikille avoimia sparrivuoroja, mitä kautta useat reipashenkisestä ja suoraviivaisesta lukkopainista pitävät harrastajat ajautuivat HPM:n vakiotreenaajiksi. Syksystä alkaen ohjelmaan on saatu säännöllisiä ohjattuja harjoituksia sekä lukkopainin peruskurssi, joissa keskitytään päästä repimisen sijaan tekniikoiden huolelliseen opiskeluun ja ratauttamiseen. Harjoitusmaksuun sisältyy myös mahdollisuus osallistua vapaapainitreeneihin kuntopainissa tai kunnon salliessa jopa kilpailijoiden harjoituksissa. Pukuotteitaan voi hioa lukkopainijaoston sisäisessä BJJ-kerhossa.

HPM:n painisali sijaitsee entisessä kristillisessä koulussa Jakomäen siimeksessä ja koko tunnelmallinen rakennus on seuran käytössä. Tiloissa on kaksi painimolskia sekä reilu sata neliötä tatamia. Jäsenillä on mahdollisuus tilojen hyödyntämiseen ympärivuorokautisesti. Vapaita harjoituksia on lähes päivittäin ja niistä sovitaan lukkopainijoiden keskusteluryhmässä.

Paini-Miehillä on hyvä yhteishenki. Pienessä, noin 40 painijan, lukkopainijaostossa ei ole kuppikuntia syntynyt ja jäsenet ovat tuoneet mukanaan tietotaitoa eri saleilta. Vääränlaisia tekniikoita ei tunneta ja Gracie-propaganda, BJJ-käsimerkit sekä vyöarvojen pihtaaminen loistavat poissaolollaan. Lajissa kehittymiseen kilpailemisen kautta kannustetaan, joten seura sponsoroi jäsenien osallistumismaksut. Vaikka suurin osa jäsenistä on lajin mittakaavassa kokeneita harrastajia, ovat aloittelijat ja kuntoilijat enemmän kuin tervetulleita. Samoin Paini-Naisten kiintiöön toivotaan laajennusta.

Lopuksi haluaisimme muistuttaa, että HPM:n molskilla jaetaan vierailijoille joulumieltä ympäri vuoden. Se onnistuu laittamalla sähköpostia osoitteeseen lukkopaini@painimiehet.fi tai lähestymällä HPM:n lukkopainijaa sosiaalisessa mediassa.

Hyvää Paini-Vuotta 2017!

hpm_2

Huomenna aukeaa taas uusi luukku, odotellessa palaa eiliseen!

Joulukalenterin luukku 14 Kisis BJJ
Joulukalenterin luukku 13
 Hilti Raasepori
Joulukalenterin luukku 12
Järvenpään kehäkarhut
Joulukalenterin luukku 11
 Crest
Joulukalenterin luukku 10
Oulun Kamppailuklubi
Joulukalenterin luukku 9
 WFC Warriors
Joulukalenterin luukku 8
GB GYM
Joulukalenterin luukku 7 HIPKO
Joulukalenterin luukku 6
Takado
Joulukalenterin luukku 5
Hangon Hyrskyt
Joulukalenterin luukku 4 Porin Kamppailu-Urheilukeskus
Joulukalenterin luukku 3 Lohjan Kamppailukeskus
Joulukalenterin luukku 2
 Dragon JJ Dojo ry
Joulukalenterin luukku 1 Barreto Helsinki