Select Page

”Sain kunnian kirjoittaa treenifiilistelyn Kuopion Gladiator Factorylta. Itse eksyin kyseiselle salille elokuussa, kun lähdin Kuopioon opiskelemaan. Sali oli itselleni hyvinkin luontainen valinta, koska se oli ainoa bjj seura, jonka löysin pikaisen googlettamisen jälkeen. Ajattelin, että kerron ensimmäisistä treeneistäni Gladiator Factoryllä. Olin päättänyt lähteä treenaamaan heti toisen koulupäivän päätteeksi. Reippaana ja rahattomana olin laskenut, että voin hyvin heittää salin ja koulun välistä lenkkiä pyörällä. En vain ollut ottanut huomioon, että koulusta Kuopion Itkonniemeen, missä sali sijaitsee, on vähän päälle 10 km matkaa. Toinen seikka, jota en ollut ottanut huomioon oli, että en ehkä kuitenkaan ole niin urheilullinen kaveri ja kolmanneksi en ollut yhtälössäni ottanut huomioon, että en ole kauheasti edes pyöräillyt. Reippaana ja päättäväisenä lähdin kuitenkin polkemaan noin kolmekymmentä vuotta vanhaa polkupyörääni kohti Itkonniemeä.

Tässä vaiheessa tuli mieleen, että en tiedä missä Itkonniemi tai edes kouluni sijaitsevat kartalla. Päätin navigoida itseni salille google mapsin sekä sisun voimin. Google mapsin löysin helposti puhelimestani, mutta sisun olin hukannut jo päivän ensimmäisillä tunneilla. Voin myös kertoa, että google maps, käyrä ohjaustanko ja olemattomat jarrut olivat voittamaton combo. Harvoin on pyöräily pelottanut ja vituttanut niin paljon.

gladiatorfactory3

Lopulta löysin itseni Itkonniemestä epäillyttävältä tehdasalueelta. Olen melkein kaupungista, joten en ole varma että onko kyseinen alue vanhaa tehdasaluetta. Olen elokuvista oppinut, että tuon näköisillä alueilla katoaa ihmisiä ja jos paikalle ilmestyy tällainen lumivalkoinen eloveenatytön poika polkupyörällä, niin hengenlähtö on varmaa.

Eksyin salia etsiessäni Crossfit Kuopion tiloihin. Ystävälliset paidattomat vegaanicrossfittaajat opastivat minut oikeaan suuntaan, vihaiset paleocrossfittajaat vain murisivat minulle ja söivät raakaa lihaa salin parkkipaikalla. Lopulta löysin Gladiator Factoryn oven ja sisään päästyäni nousin kierreportaat ylös toiseen kerrokseen jossa sali sijaitsee.

Kävelin sisään ja moikkailin salilla oleskelevia. Tein nopean analyysin salilla olevista henkilöistä ja lopputuloksena oli, että tehtaalla treenaavista noin 86% on Antteja. Jumalauta, sali täynnä Antteja! Joka toinen ukko on Antti ja joka viides nainen on Antti. Mistä niitä tulee?

Vastaanotto salilla oli hyvin ystvällinen ja lämmin, kukaan ei ainakaan heti vetänyt turpaan.

gladiator

Gladiator Factoryllä pyörii aina jokin teema viikon verran. Tälle viikolle oli tietenkin napsahtanut teemaksi pystypaini. Jokainen, joka on koskaan meikäläisen kanssa paininut tietää, että en pystypainia harrasta. Pystyssä nojailen kaverin kauluksiin ja odotan, että kaveri paiskaa mattoon. No, selvisin näistäkin treeneistä elossa ja päällimmäisenä oli hyvä mieli, vaikka pystypaini onkin perseestä. Yleensä tehtaalla vedetään lämmöt ”perus” tyyliin ja treenien sisältö on vaihtelevaa sekä vähän vetäjästä riippuvaa. Omasta mielestäni treenit ovat olleet laadukkaita ja tällä lyhyellä aikavälillä on jo ollut monet seminaarit. Näyttäisi siltä, että Kuopiossa panostetaan laatuun. Itse sali on myös mieleeni. Alue ja rakennus, jossa sali sijaitsee,  tuovat pienen Rocky/ Neuvostoliitto fiiliksen.Itse sali on hyvin siisti ja toimiva. Seuralla on kaikki mitä treenaamiseen tarvitaan, hyvä ja toimiva punttipuoli, mattotilaa sekä sauna. Salilla on mahdollista treenata lukkopainia, vapaaottelua sekä brassia. Mielestäni salilla on hyvä fiilis, ihmiset ovat mukavia, vaikka Antteja ovatkin melkein kaikki. Uskaltaisin väittää, että on Kuopion paras BJJ sali, suosittelen!

Huomauttaisin, että tuota pyöräilyä salille taisi jatkua kokonaiset kolme päivää, nyt olen palannut normaaliin paksuun olotilaani.”

gladiator2

Teksti:  Niki Blomqvist
Kuvat: Juho Ojala

Huomenna aukeaa taas uusi luukku, odotellessa palaa eiliseen!

Joulukalenterin luukku 15 Helsingin Paini-Miehet
Joulukalenterin luukku 14
Kisis BJJ
Joulukalenterin luukku 13
 Hilti Raasepori
Joulukalenterin luukku 12
Järvenpään kehäkarhut
Joulukalenterin luukku 11
 Crest
Joulukalenterin luukku 10
Oulun Kamppailuklubi
Joulukalenterin luukku 9
 WFC Warriors
Joulukalenterin luukku 8
GB GYM
Joulukalenterin luukku 7 HIPKO
Joulukalenterin luukku 6
Takado
Joulukalenterin luukku 5
Hangon Hyrskyt
Joulukalenterin luukku 4 Porin Kamppailu-Urheilukeskus
Joulukalenterin luukku 3 Lohjan Kamppailukeskus
Joulukalenterin luukku 2
 Dragon JJ Dojo ry
Joulukalenterin luukku 1 Barreto Helsinki