Select Page

”Kello on viisi yli viisi saapuessani salin pukukoppiin, jossa nään seuran isähahmon – Ilarin ja muutaman uuden naaman tekemässä lähtöään peruskurssin treeneistä. Ilari tiedustelee nukuinko kenties taas pommiin. En kehdannut myöntää, että näin oli. Sen sijaan sepitin tarinan brasilialaisen kulttuurin luomisesta Varkauden keskelle ja toivoin, että sen varjolla myöhästyminen katsottaisiin läpi sormien.

Puvun päälle saatuani suuntaan saliin, jossa alkulämmittelyt olivat jo alkaneet. Heti juoksurinkiin päästyäni Tero käskee minun mennä parturiin. Järkytykseltäni en keksi mitään nasevaa, joten tyydyn haukkumaan häntä lihavaksi. Jussi ei ole päättänyt lähteä kikkailemaan alkulämmittelyjen kanssa, joten juoksemme ensin ympäri salia raajoja heilutellen, jonka jälkeen siirrymme tekemään kuperkeikkoja, jokainen tietenkin hymyissä suin, niin kuin alkulämmittelyissä kuuluu.

Kun hiki on saatu pintaan on päivän tekniikan vuoro ja Jussi siirtyy näyttämään sweepin jatkona triangelikuristusta spiderguardista. Nyökkään hyväksyvästi triangelille ja vilkaisen Teroa, joka pyörittää päätään. Tero on 2 metriä pitkä ja painaa 130kg, eikä ymmärrä tekniikoita joissa ei käytetä voimaa tai tarpeetonta väkivaltaa.

Kun viimeinenkin ukko on saatu ymmärtämään mistä tekniikassa on kyse, alamme harjoitella sitä parin kanssa. Parikseni sattuu Toni, mies joka välikuolemasta huolimatta sinnitteli hienosti aamun pikkutunneille asti seuran saunaillassa. Rupean välittömästi neuvomaan häntä, sillä sinivyönä minulla on oikeus tehdä niin, ainakin jos meemeihin on uskominen.

Viimein koittaa treenien ja koko päivän kohokohta. Ekaksi sparrikaverikseni pyydän Valtterin. Valtteri on kova kuntoinen nuorimies ja suunnilleen itseni kokoinen, paitsi että olen lihavampi. Lisäksi hän on omaksunut niskoillapyörimisen jalon taidon, mitä ei voi kun arvostaa. Aloitan viisi minuuttisen guardista alta, niin kuin aina. Muutaman yrityksen jälkeen saan sweepattua Valtterin ja muistan mainita sweeppipisteistä, koska tiedän että se ärsyttää. Loppusparrin yritän ohittaa Valtterin guardia, mutta eihän siitä mitään tule, kello soi ja pienen huilin jälkeen vastaan asettuu iso ja paha Tero. Parin minuutin painin jälkeen Teron keskittyminen herpaantuu ja saan kaivettua tiukan triangelikuristuksen. Näin hänen silmissään liehuvat vihan liekit ja tiesin, että seuraavaan kolmeen minuuttiin emme ole ystäviä. Sparriin tuli kerralla lisää vauhtia ja juuri kun luulin selvinneeni saa Tero viime sekunteilla kiinni kuntosalilla oppimansa kimuran. Joudun taputtamaan ja siirryn katkerana huilaamaan kellomiehen paikalle.

Otamme vielä muutaman erän, jonka jälkeen siirrymme riviin loppukumarrusta varten. Kun muodollisuudet on ohi Jussi nakittaa minut siivoamaan tatamit, koska olin myöhässä. Otan käyttöön keksimäni meriselityksen brasilialaisesta kulttuurista, mutta se ei tuo toivottua tulosta, joten nappaan Tonin kaverikseni pesuhommiin. Kun tatamit on pesty siirrymme pukukopin kautta kotia kohti. Parkkipaikalla sovimme vielä seuraavan päivän treeneistä ja huomautan Jussia, että hänellä on vieläkin hammassuojat suussa.”

 

barravarkaus2

 

Milloin seura on perustettu ja missä nykyinen sali sijaitsee?
Gracie Barra Varkaus on perustettu 2012 ja nykyinen sali sijaitsee Varkauden keskustassa osoitteessa Ahlströminkatu 25

Mitä lajeja teillä treenataan?
Meillä treenataan BJJ:tä ja lukkopainia

Paljonko teillä on treenaajia?
Karkeasti parikymmentä

Mistä ulkopuolinen tunnistaa seurassanne harjoittelevat kamppailijat?
GB:n treenaajat tunnistaa aina Barran omasta Gi:stä ja muussakin varustuksessa isosta punaisesta pätsistä. Varkauden Barralaiset saattaa paljastaa Savon murre ja mutina voimapainista.

 

barravarkaus

 

Miksi teillä on kiva treenata?
Rento meininki treeneissä ja kaikkien harrastajien tarpeet huomioidaan. Pienessä seurassa yksittäinen treenaaja voi saada enemmän huomiota ohjaajalta

Millaisia alkulämpöjä seurassanne suositaan?
Yleensä 5-10min perus-lämmittelyliikkeitä tai hölkkäilyä salin ympäri, sen lisäksi 5-10min viikon teeman mukaista drillailua

Salin uudenvuodenlupaus (uusille) treenaajille
Lupaamme olla lupaamatta mitään, mutta ainakin edistyneiden ryhmässä varmasti treenataan enemmän alasvientejä ja heittoja jatkossa #painikunnolla

barravarkaus3
Huomenna aukeaa taas uusi luukku, odotellessa palaa eiliseen!

Joulukalenterin luukku 17 F4 Sport
Joulukalenterin luukku 16
Kuopion Gladiator Factory
Joulukalenterin luukku 15
Helsingin Paini-Miehet
Joulukalenterin luukku 14
Kisis BJJ
Joulukalenterin luukku 13
 Hilti Raasepori
Joulukalenterin luukku 12
Järvenpään kehäkarhut
Joulukalenterin luukku 11
 Crest
Joulukalenterin luukku 10
Oulun Kamppailuklubi
Joulukalenterin luukku 9
 WFC Warriors
Joulukalenterin luukku 8
GB GYM
Joulukalenterin luukku 7 HIPKO
Joulukalenterin luukku 6
Takado
Joulukalenterin luukku 5
Hangon Hyrskyt
Joulukalenterin luukku 4 Porin Kamppailu-Urheilukeskus
Joulukalenterin luukku 3 Lohjan Kamppailukeskus
Joulukalenterin luukku 2
 Dragon JJ Dojo ry
Joulukalenterin luukku 1 Barreto Helsinki