Select Page

”Saavun salille Tapiolan betoniviidakon ja Länsimetron rakennustyömaiden sekamelskasta. Laskeudun monta kerrosta rappusia aina vain syvemmälle pommisuojan syvyyksiin. Ensikertalaista saattaa ihmetyttää – mihin ihmeeseen olen oikein tullut? Tatami kuitenkin löytyy helposti ja tatamin laidalla istuu jo tuttuja (ja joskus tuntemattomiakin) painijoita hyvällä fiiliksellä odottaen taas kunnon treenejä.

Treenit alkavat fundamentals-tunnilla, joka kestää 1h 15 minuuttia. Alkulämmittelyksi on hyppyjä, vatsoja sekä monenmoisia paininomaisia liikkeitä ja pyörimisiä. Tunnilla tulee hyvää kertausta perustekniikasta, ja aina opin jonkun uuden yksityiskohdan vanhoista tutuista tekniikoista. Tekniikan jälkeen sparrataan ja usein osa siitä on positiopainia tunnilla läpikäydyistä positioista. Fundamentals-tunnin jälkeen fiilis on niin hyvä etten malta vielä lähteä, vaan jään myös jatkotekniikkatunnille. Niin tekee moni muukin. Tästä tulee mukava 2,5 tunnin sessio, jossa on sopivasti sparria ja tekniikkaa.

Jatkotunnilla opetettavat tekniikat ovat vähän monimutkaisempia ja sparria on enemmän. Etenkin sunnuntaisin on suuremassa salissa usein tilaa ottaa myös pystysparria. Treenin jälkeen saan hikiset kädenpuristukset ja halaukset treenikavereilta ja lähden väsyneenä, mutta tyytyväisenä kapuamaan portaita kohti maanpintaa.”

 

 

Dragon JJ Dojo ry:n perusti mustavyö Juha Järvinen tammikuussa 2016 ja treenit alkoivat maaliskuussa. Treenit pidetään Espoon Tapiolassa, Tuulimäen urheilutiloissa vaihdellen kahdessa eri tatamisalissa. Meillä treenataan jiujitsua niin itsepuolustus-, harrastus- ja kuntoilumielessä kuin kilpailuihinkin treenaten. Meillä on kiva treenata, koska meille jokainen saa tulla sellaisena kuin on ja jokainen harjoittelija on meille se tärkein. Salillamme ei kummempia muodollisuuksia harjoiteta, tärkein muodollisuus on treenikaverin kunnioittaminen.

Meillä on hauska ja hyvä porukka ja rento meininki. Treenaajia meillä on tällä hetkellä parisenkymmentä. Dragonilaiset ovat rauhaarakastavia jiujitsukoita, mutta tiukassa paikassa sisua ja tulta kyllä löytyy. Alkulämmöt ovat joka kerta vähän erilaiset. Usein löydämme itsemme aavikolta kangastuksia metsästämästä tai norppina rantakalliolta – jos haluat tietää millaisista lämmittelyliikkeistä näissä on kyse, tule kokeilemaan! 😉

Treenifiilistetyn ja seurakuvauksen BJJ Suomelle tarjosi Dojon nimetön omatonttu.

Mitäköhän huomisen luukun takana odottaa? Odotellessa palaa eiliseen!
Joulukalenterin luukku 1 Barreto Helsinki