Select Page

”Treenaajaesittelyssä bjj-pukki-maskottimme Sämpy

Jos jollekulle on joulu ainainen, niin ainakin Sämpylle. Pukithan on tunnetusti melkoisia viihdetähtiä omalla sarallaan, ja niin on myös Sämpy omalla salillaan. Jouluhullu pukkimme on vienyt bjj- ja jouluhulluutensa ilosanomaa vallan TV-viihteeksi asti.

 

Tatamille Sämpy saapuu useimmiten suutaan soittaen, uhoen ja haasteita heitellen, mutta eihän tuota kukaan vakavissaan ota. Selkäänsä tuo saa kuitenkin joka kerta. Mutta runnominen on rakkautta meilläpäin. Alkulämmittelythän on jo vanhalle sedälle kova ponnistus itsessään, mutta sitkeästi tuo saapuu vuodesta toiseen paikalle. Suosikkitunniksi mainitaan lauantain sparrivuoro, jossa käy paljon pappakerholaisia päivätansseissa. Ehkä komeilla vetäjillämmekin on asiaan osuutensa, ja Sämpy ilmoittaakin oitis suosikikseen Perttu “Peetu” Laitilan, yhden mustavöisistämme. Sämpyn sanoin “Peetusta uhkuu vuosien kokemus, varmuus, komeus, nallekarhumainen olemus ja nappisilmät”.

Sämpyn mielestä salille on vuodesta toiseen kiva tulla, kun aina saa (vanhakin mies) haleja, lämpöä ja läheisyyttä. Ja ajoittain erinäisiä ruumiinosia ja eritteitä naamalleen, mutta sehän kuuluu asiaan. Heraclesilla on lämminhenkinen meininki, ja kunnon bjjfamily-tunnelma. Tule mukaan hyvään seuraan!”

 

heracles_2

 

Heracles ry perustettiin vuonna 1998, josta jatkettiin kilpailujaoksen aloituksella vuonna 2000. Odotamme jo vesi kielellä lähestyviä 20-vuotis juhlallisuuksia. Seura toimii edelleen vapaaehtoisvoimin, teemalla “kaupallista kouhotusta kuonoon jo vuodesta -98”.

Seuran kotisali sijaitsee Riihimäen kamppailukeskuksella. Heraclesin lajivalikoimaan kuuluu bjj, lukkopaini, krav maga, defendo ja kahvakuula. Heracles on tunnettu myös alkuvuosien vahvasta vapaaotteluosaamisestaan. Treenaajien joukkoon mahtuu koko ikä-ja kokoskaala, höntsääjistä aktiivisesti kilpaileviin. Aktiivisia aikuistreenajia on tällä hetkellä noin 65 ja juniorejakin on jo viitisenkymmentä. Parhaimmillaan naisiakin on ollut BJJ-treeneissä kymmenkunta! Heracles on Suomen menestynein junioriseura ja viimeisimmässä Finnish Openissa seuramme oli paras senioriseura – senioreissa on tulevaisuus!

Meillä treenit vetää pääsääntöisesti mustavöiset, mutta myös ruskeavöistä ja purppuroista irtoaa välillä tekniikoiden vetäjiä. Heraclesin treeneille on tunnuksenomaista vatsalihaksien aktiivinen treenaaminen nauramalla keskinäiselle huumorille, tietyille kestoviihdyttäjillemme, ja muuten hyvälle huumorille. Tai huonollekin, mutta vakavuus on meistä kaukana.

Alkulämmittelyissä suositaan suunsoiton lisäksi rakkaudella kettuilua, komeiden ulkomuotojen kilpaa kehumista ja erinäisiä fyysisiä temppuiluja. Kaikilla vetäjillä omat suosikkinsa, joita toistetaan, mutta välillä vetäjät riehaantuvat kokeilemaan ihan uusia temppuja. Erinäiset eläimelliset kävelymuodot ovat tulleet tutuiksi kankeimmallekin kävijälle, joka perin pyörivien kuperkeikkojen lisäksi.

heracles_1

Seuraamme on kehuttu helposti lähestyttäväksi, ja saammekin nauttia vierailevista tähdistä lähikaupungeista usein. Ehkäpä jotkut treenaajat ovat vahingossa jääneet meille pysyvästi, huumorintasosta huolimatta, tai juuri siksi. Treenejä on bjj:n ja lukkopainin ystäville tarjolla maanantaita lukuunottamatta jokaisena päivänä. Painikaveri löytyy aina, väkeä käy nykyisellään aktiivisesti myös aamuvuoroilla keskenään matolla pyörimässä.

Seuran uudenvuodenlupaus
“Nuorten harrastajien, ja miksei vanhempienkin, urheilullisen elämäntavan edistäminen ja lisääminen”.

Urheilullisia tavoitteita
“Junioreissa nousta jälleen Junnucapin kolmen parhaan seuran joukkoon, parhaan senioriseuran tittelin uusiminen ja mahdollisimman monta arvokisamitalia.”

Seuraa meitä instassa: www.instagram.com/heraclesbjj/
Seuraa meitä Facebookissa: Heracles jiu-jitsu

heracles_3

Teksti: Sonja Arohonka
Kuvat: Sonja Arohonka ja Arto Kvick

 

Huomenna aukeaa taas uusi luukku, odotellessa palaa eiliseen!

Joulukalenterin luukku 19 HJJK
Joulukalenterin luukku 18
Gracie Barra Varkaus
Joulukalenterin luukku 17
F4 Sport
Joulukalenterin luukku 16
Kuopion Gladiator Factory
Joulukalenterin luukku 15
Helsingin Paini-Miehet
Joulukalenterin luukku 14
Kisis BJJ
Joulukalenterin luukku 13
 Hilti Raasepori
Joulukalenterin luukku 12
Järvenpään kehäkarhut
Joulukalenterin luukku 11
 Crest
Joulukalenterin luukku 10
Oulun Kamppailuklubi
Joulukalenterin luukku 9
 WFC Warriors
Joulukalenterin luukku 8
GB GYM
Joulukalenterin luukku 7 HIPKO
Joulukalenterin luukku 6
Takado
Joulukalenterin luukku 5
Hangon Hyrskyt
Joulukalenterin luukku 4 Porin Kamppailu-Urheilukeskus
Joulukalenterin luukku 3 Lohjan Kamppailukeskus
Joulukalenterin luukku 2
 Dragon JJ Dojo ry
Joulukalenterin luukku 1 Barreto Helsinki