Select Page

”Suomen paras sali jota myös kotisalikseni kutsun, eli Ahjo Training Center, sijaitsee kuninkaiden kaupungissa Keravalla keskustan kupeessa. Minulle kyseinen sali sekä BJJ oli ensimmäinen kosketus kamppailulajien maailmaan salin avautuessa pari vuotta sitten. ATC:n nimeen, logoon ja filosofiaan liittyvä liekki tarttui minuun saman tien: meikä oli koukussa. Saapuminen salille on vaivatonta, mutta kotimatkallani on välillä vaikeaa vastustella matkalta löytyvien kultaisten kaarien houkutusta. Salille saavuttua tunnelma ja treenifiilis on jo tavoitettu ennen kuin pääsee edes ovista sisään: tutut tulenpunaiset logot salin ikkunoissa ja sisältä kuuluva toiminnan taonta saa kainalot hikeentymään ja sparrikuviot pyörimään päässä samantien.

Aulassa ja tatamilla odottaa jo tutuksi tulleet hikiset naamat jotka aina kerkeävät heittää moin tai fistbumpin salille tulijoille vaikka miten olisi tohina päällä. Ei ATC:n tunnelmaa kait turhaan vierailijat kehu hyväksi. Kamat niskaan ja maton reunalle odottamaan omaa vuoroa. Ikuisena ruoan ystävänä ja kardion karttajana alkulämpö kauhistuttaa aina. Aina sitä salaa toivoo että alkulämpö olisi joku leikkisä peli tai muutama joogaliike. Totuus on kuitenkin se, että kroppa pitää saada lämpimäksi jotta voi treenata turvallisesti, minkä takia onkin hyvä että useimmiten haaveeni kaatuu ja treenien aluksi otetaan kunnolla lämpö pintaan. Tässä vaiheessa saattaa joskus ne kotimatkan kultaiset kaaret jo kummitella mielessä.

Tekniikoita treenatessa matolla käy kuhina: sali on suosittu, ja se näkyy täytenä tatamina. Kaikki treenaavat kuitenkin kimpassa ja hyvällä fiiliksellä, joten kaikille löytyy aina tila sekä tarvittava määrä omantasoista ohjausta. Välillä sitä vähän hämmästyy miten pienet asiat ohjaajat voi huomata maton toiselta puolelta ja tulla auttamaan tekniikoiden kanssa. Ihme ninjoja. Sparri oli harrastuksen alussa kauheinta ja nyt parasta. Aluksi kolmen minuutin sparri sai miettimään koko harrastuksen lopettamista siihen paikkaan. Vähänkin isommat kaverit hirvitti ja pienempiä kamppailijoita ei viitsinyt ottaa tosissaan. Kunto kasvoi kuitenkin kohisten ja sparrit helpottui. Satakiloiset kokeneemmat kaljut karjut osoittautuivatkin hyviksi tyypeiksi jotka todella haluavat auttaa kokemattomampia. Pienemmät, kokeneemmat kamppailijat osoittivat nopeasti että koko ei ole kaikki kaikessa. Nyt sparri on koko touhun paras osuus: kuppikuntia ei ole, sparrit hoidetaan aina porukassa ja kehityksen voi nähdä kerta kerralta. Jopa omani. Ja onhan Ahjolaiset kisoissa hyvin menestyneetkin.

Kaiken kaikkiaan sanoisin että päivä salilla on hyvä päivä. Jos minulla olisi aikakone, hyppäisin teinivuosiini ja aloittaisin lajin paljon aiemmin. Samalla estäisin kultaisten kaarten rakentamisen salimatkalleni.”

Eetu Benson

ahjo

Milloin seura on perustettu ja missä nykyinen sali sijaitsee?
Ahjo Training Center avasi ovensa keväällä 2014 Keravalla, jolloin ensimmäiset peruskurssit lähtivät käyntiin.

Mitä lajeja teillä treenataan?
Brasilialaista jujutsua, judoa, kuntonyrkkeilya, lukkopainia, thainyrkkeilyä ja vapaaottelua

Paljonko teillä on treenaajia?
Pari sataa aktiivista harjoittelijaa

Kerro seurasta/treenaajistanne jokin funny fact:
Ahjo Training Centerin logo kuvastaa liekkiä, vyötä ja octagonia

Mistä ulkopuolinen tunnistaa seurassanne harjoittelevat kamppailijat?
Miksi teillä on kiva treenata?

Miksi teillä on kiva treenata?
Niin kuin Eetu mainitsi, meillä on älyttömän hyvä ja vastaanottavainen henki.

Millaisia alkulämpöjä seurassanne suositaan?
Jokaisella vetäjällä on tietenkin oma tapansa vetää alkulämmöt, mutta BJJ:n päävetäjämme Delcio Pereiran  alkulämpöjen maine on kiirinyt maan halki: ne aiheuttavat kauhistusta uusissa harjoittelijoissa…

Salin uudenvuodenlupaus (uusille) treenaajille
Ensi vuonna on entistä hauskempaa!

ahjo2

 

Huomenna  Ahjolla perinteiset aattopainit klo 10:30-12!  Lämpimästi tervetuloa!

Huomenna myös aukeaa taas uusi luukku, odotellessa palaa eiliseen!

Joulukalenterin luukku 22 MMA 300
Joulukalenterin luukku 21
MMA Vantaa
Joulukalenterin luukku 20
Heracles
Joulukalenterin luukku 19
HJJK
Joulukalenterin luukku 18
Gracie Barra Varkaus
Joulukalenterin luukku 17
F4 Sport
Joulukalenterin luukku 16
Kuopion Gladiator Factory
Joulukalenterin luukku 15
Helsingin Paini-Miehet
Joulukalenterin luukku 14
Kisis BJJ
Joulukalenterin luukku 13
 Hilti Raasepori
Joulukalenterin luukku 12
Järvenpään kehäkarhut
Joulukalenterin luukku 11
 Crest
Joulukalenterin luukku 10
Oulun Kamppailuklubi
Joulukalenterin luukku 9
 WFC Warriors
Joulukalenterin luukku 8
GB GYM
Joulukalenterin luukku 7 HIPKO
Joulukalenterin luukku 6
Takado
Joulukalenterin luukku 5
Hangon Hyrskyt
Joulukalenterin luukku 4 Porin Kamppailu-Urheilukeskus
Joulukalenterin luukku 3 Lohjan Kamppailukeskus
Joulukalenterin luukku 2
 Dragon JJ Dojo ry
Joulukalenterin luukku 1 Barreto Helsinki