Select Page

”Edessä on päivän toiset harjoitukset. Aamukuudelta kymmenhenkinen porukka oli kartuttamassa pukupainitaitoja, mutta illan teemana on lukkopaini. Päivän aikana marraskuinen lumipeite on vaihtunut vesisateeseen ja vetreät paikat jumiutuneeseen niskaan. Ulkona puhaltaa kylmä tuuli, mutta silti sekuntiakaan ei harmita tulla treenaamaan.

Salin ovi piippaa auki ja olen ensimmäisten joukossa paikalla. Pari kaveria on tullut jo suoraan töistä paikalle ja tatamilla teippaillaan sormia sekä varpaita. Kaikki päivän väsymys ja kipuilu haihtuu pikkuhiljaa pois, kun ensimmäiset kuulumiset vaihdetaan. ”Olitko jo aamulla painimassa?”, kysyy toinen ja myöntävän vastauksen jälkeen toinen toteaa vaan yksioikoisesti ”hullu!”.

Pian kello lyökin jo tasan ja treenit ohjatut lukkopainiharjoitukset pyörähtävät käyntiin. Reilu viikko sitten loppuneet peruskurssit ovat tuoneet paljon uusia treenaajia kokeneempian harjoituksiin ja tatami on täynnä innokkaita oppijoita. Päivän teemaksi vetäjä on ottanut peruslopetuksia sivukontrollista. Mielestäni tekniikka on hyvin valikoitu, sillä uusien treenaajien tullessa mukaan on hyvä aloittaa perusteista ja kokeneemmillekin se tuo hyvää kertausta.

Alkulämmittelyt aloitetaan drillimäisesti guardinohituksella, jolloin saadaan jo tuntumaa päivän tekniikkaan. Toistoja tulee paljon ja hyvä fiilis huokuu ulko-ovelle saakka. Vajaan kolmen vartin lämmittely- ja tekniikkaosion jälkeen Americana ja Kimura alkaa olla hallussa ja siirrytään sparrailemaan.

Sparrien alussa vetäjä rohkaisee uudempia treenaajia valitsemaan kokeneempia pareiksi, jotta kaikki kaikki oppivat heti tuntemaan toisensa. Sparriaika vierähtää nopeasti ja ei aikaakaan kun sali on täynnä väsyneitä ja kaikkensa antaneita treenaajia. Harjoitusten loputtua osa kiirehtii kotiin, mutta osa jää vaihtamaan vielä kuulumisia salille. ”Ei tämä koskaan kyllä helpommaksi käy” ja ”nyt kulki kyllä paljon paremmin kuin aamulla” ovat yleisiä kommentteja, mutta samalla myös paljon kertovia.

Porukka odottaa koko päivän, että pääsee painimaan. Kun painit ovat ohi, niin alkaa jo seuraavan päivän odotus. Aamuvirkut menevät jo taas aamulla treenaamaan, mutta viimeistään seuraavana iltana on jo täysi kuhina, kun BJJ:n saloja opetellaan täpötäydessä Kamppailu-urheilukeskuksen salissa. Aamulla salille tultaessa on pimeä ja illalla poislähtiessä niin ikään pimeä. Vaikka arki on tätä samaa puurtamista päivästä toiseen, niin mieli on iloinen. Paluumatkalla kotiin kerkeää vielä miettiä sparrissa edenneitä kuvioita, mutta seuraavana päivänä lähdetään taas tyhjältä pöydältä ja maailma on avoin uusille painikokemuksille.”

– Mikko Harju / Porin Kamppailu-urheilukeskus

porinkuk

Porin Kamppailu-Urheilukeskusta meille tarkemmin esittelee Porin karhu Jesse Urholin.

Milloin Porin Kamppailu-Urheilukeskus on on perustettu ja missä nykyinen sali sijaitsee?
Perustettu 2005 ja sali sijaitsee Teljänkatu 8:ssa Mehiläisen sairaalaan alapuolella

Mitä lajeja teillä treenataan?
BJJ/Vapaaottelu/Krav Maga/Defendo/Potkunyrkkeily

Paljonko teillä on treenaajia?
BJJ puolella yhteensä noin 50-60, kokonaismäärää en osaa sanoa.

Kerro seurastanne/treenaajistanne jokin funny fact?
Miesten suihkussa ei oo palanut valo kolmeen vuoteen.

Mistä ulkopuolinen tunnistaa seurassanne harjoittelevat kamppailijat?
Seuran vaatteista ainakin! Huppari/t-paita/kollarit/tuulipuku

Miksi teillä on kiva treenata?
Meillä on tiivis ja hyvä porukka sekä loistava ilmapiiri. Treenien jälkeen jäädään yleensä heittämään läppää sohville tai tatamille silloin jos ollaan päivän viimiset treenaajat.

Millaisia alkulämpöjä seurassanne suositaan?
Lajinomaisia ehdottoamasti

Mikä on salin uudenvuodenlupaus (uusille) treenaajille?
Just loppui tän vuoden viimeiset peruskurssit joten uusille haluttaisiin korostaa ja luvata että vaikka helpommaks tää ei muutu koskaan, mutta kun ”alkukankeudet” selvittää ja jatkaa vielä vuodenvaihteenkin jälkeen niin sekä fyysinen, että henkinen kunto tulee aivan varmasti kasvamaan ja luvataan myös että kaikille löydetään se oma tyyli ja oma tapa treenata.

Mitäköhän huomisen luukun takana odottaa? Odotellessa palaa eiliseen!

Joulukalenterin luukku 3 Lohjan Kamppailukeskus
Joulukalenterin luukku 2
 Dragon JJ Dojo ry
Joulukalenterin luukku 1 Barreto Helsinki