Select Page

”Kiristän bow and arrowia selästä niin että sormet puutuvat, taputusta ei tule mutta kello soi. Herään päikkäreiltä ja huomaan kietoneeni päiväpeiton tyynyn ympäri ja itseni sinne sekaan. Selvitän tilanteen alle minuutissa ja saan puhelimen herätyksen vaiennettua.

Hyppään autoon ja ajan salille, Olli on jo siellä kuten tavallisesti, yrittää epätoivoisesti venytellä rashguardissa ja puvunhousuissa, aika jäykän näköistä touhua. Se kehuu mua kuitenkin pirteän näköiseksi mutta kun näen peilikuvan epäilen sitä vittuiluksi, päiväpeiton kuviot näkyvät vielä poskessa. Saan vaihdettua kimonon päälle ja rupean kevyesti verryttelemään ennen kuin seuraava tulee paikalle.

Pyry ja Robert pelmahtavat ovesta sisään. Jes! Ollanks me ekat Pyry hihkaisee ja ryntää hakemaan jumppapallon ennen kuin saan vastattua, seuraavan 10 minuutin aikana sisään tupsahtelee lisää lapsia. Käymme Ollin kanssa läpi päivän gameplania ja yritämme samalla katsoa ettei lapset telo toisiaan kovin pahasti. Kun kello on 16.28 vihellän kuuluvasti ja ilmoitan että on kaksi minuuttia aikaa muodostaa alkurivi, suurin osa reagoi heti ja vie jumppapallot , padit ja muut varusteet paikoilleen, yksi roikku vielä pää alaspäin katon kiipeilyköysissä mutta tulee käskystä nopeasti riviin, rivissä on 17 lasta. Taitaa olla tasaparit tänään tuumaa Olli, koska tietää Emman saapuvan suoraan tanssitreeneistä vähän myöhässä.

Lämmittelyssä tehdään suoraan iso piiri koska tällä porukalla ympyrässä juokseminen päättyisi kaaokseen, ensin vähän haarahyppyjä ja syväkyykkyjä sen jälkeen liikkuvuusharjoitteina katkarapuja paikoillaan ja muita bjj tyypillisiä liikkeitä. Lämmittelyn jälkeen otetaan pari sparrierää jotta saadaan enin energia purettua levottomimmistakin muksuista. Päivän tekniikkana lonkkaheitto ja siihen vastaheitto, näitä ollaan jo muutamina peräkkäisinä treenikertoina hiottu,  niille joilla tämä jo sujuu näytetään miten armdragin kautta pääsee suoraan siihen vastaheittoon.

Tekniikan jälkeen taas sparrataan, neljän minuutin erät 1,5 minuutin tauolla. Viimeiset 10 minuuttia käytetään ”kukkulan kuninkaan” leikkimiseen, matoille asettuu 5 paria, alasviennistä häviäjä joutuu jonoon ja voittaja jatkaa, jonon eka ottaa aina seuraavan vapaan ”kuninkaan”. Lasten kisaillessa ensimmäiset aikuiset saapuvat omiin treeneihin jotka jatkuvat heti junnutreenien jälkeen. Useimmat tervehtivät ja vaihtavat vaatteet, jäävät tatamin reunalle juttelemaan ja seuraavat lasten treenejä. Tommi tsekkaa peilistä vatsalihakset ja palan, Olli kysyy onks se kasvanu ja Tommi mutisee öö, en mä sitä kattonu tai jotain vastaavaa. Junnujen loppurivin jälkeen aikuiset valuvat jonkunnäköiseen riviin ja aloittavat pienen kumarruksen jälkeen lämmittelyn. ”

– Sten Westerlund, Hangon Hyrskyt

 

hangon_hyrskyt

 

Hangon Hyrskyt on Suomen eteläisin BJJ seura, moni on varmaan käynyt kokeilemassa onneaan SummerFightissa, ja nyt tarkemmin Hangon Hyrskyjen historiasta BJJSuomelle välitti Tony Bäckman.

Milloin Hangon Hyrskyt on perustettu ja missä nykyinen sali sijaitsee?
1925 (jaoksina tällä hetkellä: kamppailu,salibandy,kiipeily,keilailu,frisbeegolf). Kamppailu tuli HaHyn alle vuonna 2004, jolloin järjestimme ensimmäisen peruskurssin. BJJ:tä ruvettiin Hangossa treenaamaan 1998-1999 tienoilla.

Mitä lajeja teillä treenataan?
BJJ, lukkopaini, potkunyrkkeily (nyrkkeily,vapaaottelu)

Paljonko teillä on treenaajia?
n.50 (junnut 35, aikuiset 15)

Kerro seurasta/treenaajistanne jokin funny fact?
Hangosta on vuosien saatossa tullut eri kamppailulajeihin erittäin menestyneitä ottelijoita. Pieni kaupunki, aika pieni porukka ja vielä pienempi porukka joka kilpailee, mutta he jotka kilpailevat myös pärjäävät aina junnuista senioreihin.

Mistä ulkopuolinen tunnistaa seurassanne harjoittelevat kamppailijat?
Seuraverkkari HaHy logolla. Alasviennit painottuvat suuresti seuramme tekniikka repertuaariin, moniin muihin seuroihin verrattuna.

Miksi teillä on kiva treenata?
Tiivis porukka, jossa kannustetaan toinen toisiamme.

Millaisia alkulämpöjä seurassanne suositaan?
Kehonhallintaliikkeitä, eri tekniikkadrillejä

Salin uudenvuodenlupaus (uusille) treenaajille:
Kaikki ovat tervetulleita seuraamme harjoittelemaan. Varmasti tarjoamme laadukasta valmennusta sekä junnuille että aikuisille. Aikuisille luvassa joka kevät uusi BJJ peruskurssi.

 

Mitäköhän huomisen luukun takana odottaa? Odotellessa palaa eiliseen!

Joulukalenterin luukku 4 Porin Kamppailu-Urheilukeskus
Joulukalenterin luukku 3
Lohjan Kamppailukeskus
Joulukalenterin luukku 2
 Dragon JJ Dojo ry
Joulukalenterin luukku 1 Barreto Helsinki