Select Page

”Tuoreena valkovöisenä, kun menin ensimmäisiä kertoja treenaamaan Metsälän salille (olisiko ollut perusteet -seminaari), astuin varovaisin askelin keskikerroksen fight zonelle. Salissa oli varmasti kymmeniä oppilaita ja sekamelska oli valtaisa. Pälyilin ovella ja montaa hetkeä en siinä kerennyt olemaan kun pääsensei Räkköläinen oli huomannut tatamin toisesta päästä uuden kasvon ja tuli välittömästi tervehtimään käsipäivää ja toivottamaan lämpimästi tervetulleeksi. Tästä tuli hyvä mieli itselle ja tämän tarinan olen miltei aina jakanut ihmisten kanssa, jos on tullut puhetta eri saleista ja siitä miksi Hipkolla on niin hienoa käydä.”

hipko

Milloin seura on perustettu ja missä nykyinen sali sijaitsee?
Hipko on perustettu virallisesti vuonna 2001, mutta toiminta alkoi jo 1998 toisella nimellä (taekwondo tigers ja Helsingin sinmoo hapkido koulu). Hipkon salit sijaitsevat Helsingin Vuosaaressa, Kontulassa ja Metsälässä, sekä Espoon Leppävaarassa.

Mitä lajeja teillä treenataan?
Monipuolisesti kamppailua ja itsepuolustusta monelta mantereelta: Taekwondo, Hapkido, Kickboxing, BJJ ja MMA, sekä kuntotunteja laidasta laitaan. Hipkolla on myös yksilöllinen voimaharjoittelu sali, Hipko Performance Training Center.

Paljonko teillä on treenaajia?
Kaiken kaikkiaan Hipkossa on n. 1400 harjoittelijaa, joista jiujitsua harjoittelee noin 250 oppilasta (tiikeri jiujitsu, taapero jiujitsu, perhe jiujitsu ja aikuisten jiujitsu)

Kerro seurasta/treenaajistanne jokin funny fact?
Seuran karvaisin treenaaja Paco ja Itä-Helsingin Chuck Norris harjoittelee seurassamme jo vuodesta 1971.

Mistä ulkopuolinen tunnistaa seurassanne harjoittelevat kamppailijat?
Massimon illallinen, liito-oravan hätäsektio, naapurin Markku ja talonmies Pikkarainen, 50-kympin sweeppi, Anssi sweeppi, verokortti,Brazilian Tiger with black balls – ote…

Miksi teillä on kiva treenata?
Hipkossa on älyttömän hyvää porukkaa. Sali tuntuu toiselta kodilta ja perustreenien kylkeen on syntynyt monia aktiivisia treeniporukoita jotka treenaavat yhdessä omia kiinnostusalueitaan. mm. East-Side Heelhookers, Harmaakarhut, Koura, BJJ-Klubi, Maanantaipainit jne. Facebookissa on Hipkon oma 350 hengen BJJ-ryhmä jossa sovitaan päivittäisiä extra treenejä – jäsenenä paljon seuran ulkopuolisiakin, jotka ovat aina tervetulleita tatamille

Millaisia alkulämpöjä seurassanne suositaan?
Lajinomaisten liikkeiden kautta liikeratoja avaten, hermostoa ja lihaksistoa herätellen ja lämpöä nostaen.

Salin uudenvuodenlupaus (uusille) treenaajille?
Toivotamme kaikki uudet oppilaat aina lämpimästi tervetulleiksi 🙂

Joulukalenterin luukku 6 Takado
Joulukalenterin luukku 5
Hangon Hyrskyt
Joulukalenterin luukku 4 Porin Kamppailu-Urheilukeskus
Joulukalenterin luukku 3 Lohjan Kamppailukeskus
Joulukalenterin luukku 2
 Dragon JJ Dojo ry
Joulukalenterin luukku 1 Barreto Helsinki